May 30, 2023 . 3 min leestijd
Horus, in Egypte een eeuwenoude god, is bij ons beter bekend als een echt Belgisch familiebedrijf dat boekhoudsoftware ontwikkelt. Wij spraken met Gunther Slaets over de ideale combinatie van ervaring en jong bloed en hoe artificiële intelligentie accountants kan helpen om meer tijd in hun core business te steken: adviseren.
Gunther werkt bij Horus als sales director voor de regio Vlaanderen. “Horus is nog een jong bedrijf—de ontwikkeling begon in 2016—maar het is gebouwd op jaren ervaring. Philippe Tailleur stond in het verleden aan de wieg van Cubic en heeft nadien bob50 ontwikkeld en verkocht aan Sage. Nu staat hij samen met zijn twee zonen aan het roer van Horus software, een boekhoudprogramma dat voldoet aan de behoeften van de hedendaagse boekhouder met een integratie van artificiële intelligentie.”
“De eigenaars van Horus kennen alle tricks en valkuilen die komen kijken bij boekhoudsoftware en dat merk je. Ze weten wat de algemene problemen zijn die accountants tegenkomen in boekhoudsoftware en hebben ervoor gezorgd dat Horus deze algemene problemen niet heeft. In Wallonië is Horus ondertussen al een bekende waarde met meer dan 2.000 actieve boekhouders, maar we zien onszelf als een echt Belgisch bedrijf en daar horen ook Vlaanderen en Brussel bij.”
Wat maakt Horus software zo interessant voor accountants? “Onze integratie met artificiële intelligentie. Andere spelers hebben ook AI, dat is niets nieuws, maar onze software gaat veel verder met complexe deep learning processen in de achterliggende codering. En dat loont, want Horus heeft een herkenningspercentage van 97%, wat betekent dat 97% van alle documenten correct herkend en geanalyseerd worden. In de praktijk halveert dit de benodigde tijd per dossier.”
“Hoe we dat gedaan hebben? Dat is die perfecte combinatie van jong en ervaren bloed. Onze ervaren mensen zijn al jaren bezig met het ontwikkelen van boekhoudsoftware en weten perfect hoe de accountancy wereld in elkaar zit. De jongere generatie gaat de uitdaging aan met alles wat digitaal is.”
Horus is nog voor 100% in Belgische handen, en het is ook de bedoeling dat dat zo blijft. “Ons businessmodel is een Belgisch model. Ik moet het jullie niet vertellen dat de btw-regelgeving in België niet eenvoudig is en niet zomaar vergelijkbaar is met andere landen. Onze focus ligt op de Belgische markt, dus we kunnen direct inspelen op wetswijzigingen.”
“Daarnaast willen we niet alleen een boekhoudprogramma zijn, maar een echt samenwerkingsplatform bieden aan de klant van de boekhouder. We organiseren maandelijkse webinars, hebben een Nederlandstalige support voor Vlaanderen en we proberen steeds binnen 24 uur te antwoorden op vragen.”
Meer weten over Horus software? Boek hier een demo of lees verder.
826 views
Gezamelijk geschreven door het Boekhouderstotaal schrijversteam
alle artikels