NIEUWS & TIPS

Interessante weetjes over cijferberoepers, nieuws én tips uit de sector.
Boekhouderstotaal.be houdt je op de hoogte!

Wat wil je weten?

Maak kennis met het enige Belgische online boekhoudpakket op de markt

10/2/2021Ze zijn begonnen in de tijd dat boekhoudpakketten in België als paddestoelen uit de grond schoten, negentien jaar later is Octopus de enige speler in de markt die nog puur Belgisch is. Dat heeft zo zijn voordelen, vinden ze daar. “Onze online software is volledig gebaseerd op de Belgische wetgeving”, zegt managing director Andries Geers. “Terwijl onze buitenlandse collega’s moeite hebben om in te spelen op nieuwe regelgevingen van hier, doen wij dat met gemak.”

Toen Octopus begin jaren 2000 op de proppen kwam met hun online boekhoudpakket, waren accountants en ondernemers nog volop floppy disks aan het uitwisselen. “Nu is online boekhouden de normaalste zaak van de wereld, maar in die tijd moesten de grondleggers van ons bedrijf heel wat moeite doen om accountantskantoren ervan te overtuigen die ouderwetse diskettes links te laten liggen”, weet Andries Geers. “Een cloudsysteem verkocht krijgen, was geen evidentie. Maar met onze software werd het plots wel mogelijk voor accountants én ondernemers om transparant samen te werken via hetzelfde platform.”
 

Eigenzinnig karakter

Sinds die beginjaren is Octopus uiteraard verder geëvolueerd en meegegaan op de golf van innovatie en digitalisering. Bonnetjes zijn makkelijk door te sturen, facturen worden vlot opgemaakt, cijfers zijn overzichtelijk en inzichtelijk geworden, etcetera. Maar de essentie van het bedrijf, de waarden die er al van in het begin inzaten, zijn wél blijven hangen. “We willen vooral het leven van accountantskantoren en ondernemers gemakkelijker maken, hen helpen dubbel werk te vermijden door hen beter te laten samenwerken. We zouden ondertussen ongetwijfeld onze prijs kunnen verdubbelen, maar daar helpen we alleen onszelf mee, dus dat doen we mooi niet”, zegt Geers.

Lees hier verder!
 
Kantoren in de kijker

logo_de_boekhouding.be - Oordegem

De Boekhouding.be

Grote Steenweg 306
9340 Oordegem

Specialisatie: Alle zelfstandigen zijn w (...)fisc_div - Westerlo

Fisc & Div

Smissenhoek 22/B
2260 Westerlo

Specialisatie: BOEKHOUDING - FISCALITEIT (...)Logo sbb boekhouderstotaal - Leuven

SBB Accountants & Adviseurs vestiging hoofdkantoor

Diestsevest 32 bus 1 A
3000 Leuven

Specialisatie: - Accountancy en boekhoud (...)
Nieuws & tips voor ondernemers

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief


Schrijf inPartners

Octopus    Taxxpert    WinBooks    Wings   


Het leveren van kwaliteit kost geld. Het niet leveren van kwaliteit kost kapitalen

- onbekend -