NIEUWS & TIPS

Interessante weetjes over cijferberoepers, nieuws én tips uit de sector.
Boekhouderstotaal.be houdt je op de hoogte!

Wat wil je weten?

Maak kennis met het enige Belgische online boekhoudpakket op de markt

10/2/2021Ze zijn begonnen in de tijd dat boekhoudpakketten in België als paddestoelen uit de grond schoten, negentien jaar later is Octopus de enige speler in de markt die nog puur Belgisch is. Dat heeft zo zijn voordelen, vinden ze daar. “Onze online software is volledig gebaseerd op de Belgische wetgeving”, zegt managing director Andries Geers. “Terwijl onze buitenlandse collega’s moeite hebben om in te spelen op nieuwe regelgevingen van hier, doen wij dat met gemak.”

Toen Octopus begin jaren 2000 op de proppen kwam met hun online boekhoudpakket, waren accountants en ondernemers nog volop floppy disks aan het uitwisselen. “Nu is online boekhouden de normaalste zaak van de wereld, maar in die tijd moesten de grondleggers van ons bedrijf heel wat moeite doen om accountantskantoren ervan te overtuigen die ouderwetse diskettes links te laten liggen”, weet Andries Geers. “Een cloudsysteem verkocht krijgen, was geen evidentie. Maar met onze software werd het plots wel mogelijk voor accountants én ondernemers om transparant samen te werken via hetzelfde platform.”
 

Eigenzinnig karakter

Sinds die beginjaren is Octopus uiteraard verder geëvolueerd en meegegaan op de golf van innovatie en digitalisering. Bonnetjes zijn makkelijk door te sturen, facturen worden vlot opgemaakt, cijfers zijn overzichtelijk en inzichtelijk geworden, etcetera. Maar de essentie van het bedrijf, de waarden die er al van in het begin inzaten, zijn wél blijven hangen. “We willen vooral het leven van accountantskantoren en ondernemers gemakkelijker maken, hen helpen dubbel werk te vermijden door hen beter te laten samenwerken. We zouden ondertussen ongetwijfeld onze prijs kunnen verdubbelen, maar daar helpen we alleen onszelf mee, dus dat doen we mooi niet”, zegt Geers.

Lees hier verder!
 
Kantoren in de kijker

dfw - Zonhoven

DFW accountants & adviseurs

Hoge Valweg 52
3520 Zonhoven

Specialisatie: Digitale boekhouding  (...)Dovacc - Linter

Accountantskantoor Dovacc

Eliksemstraat 22
3350 Linter

Specialisatie: - Startersservice - Ven (...)TeamAccount - Antwerpen-Wilrijk

TeamAccount

Uitspanningstraat 2-4
2610 Antwerpen-Wilrijk

Specialisatie: TeamAccount BVBA is lid v (...)


Nieuws & tips voor ondernemers

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief


Schrijf inPartners

Octopus    Wings    WinBooks    Taxxpert   


Het duurt twintig jaar om opeens succesvol te zijn.

- Eddie Cantor -